Posted On 20 May 2013 By In Diverse And 3546 Views

Decizii pentru proprietarii de animale de casa

Adunarea Generala poate hotari pentru proprietarii si chiriasii care detin animale de casa urmatoarele masuri:

                        a. Proprietarii si/sau chiriasii care detin animale de casa trebuie sa plateasca lunar o suma de ________ lei reprezentand contravaloarea: energiei electrice pentru functionarea suplimentara a ascensorului/ascensoarelor, curateniei suplimentare pe spatiile comune.

                        b. De asemenea proprietarii sau chiriasii care datorita animalelor de casa: deranjeaza linistea in cadrul asociatiei de proprietari in programul stabilit, scutura covoare, paturi de pe balcon, precum si proprietarii si/sau chiriasii care ademenesc animale de strada in spatiile comune sunt obligati la plata sumei de ________ lei. Constatarea se face in aceleasi conditii prevazute la pct. d.

                        c. Veniturile obtinute conform pct. a. si b. constituie, partial sau total, fondul de cheltuieli administrative.

                        d. Proprietarii si/sau chiriasii care considera ca animalele proprietate personala nu determina cele precizate la pct. a. pot face o declaratie in scris in acest sens catre Presedintele Asociatiei de Proprietari fiind astfel scutite de cotele/sumele respective. Daca se constata de catre conducerea asociatiei sau de catre personalul angajat al asociatiei sau de catre cel putin 3 vecini incalcarea declaratiei atunci se consemneaza pe aceasta declaratie cele constatate dupa care se anuleaza scutirea respectiva retroactiv de la data de cand a fost facuta declaratia. In prima lista de plata se calculeaza pentru proprietarul respectiv, la rubrica cheltuieli administrative, toata suma respectiva pe care proprietarul este obligat sa o plateasca.

 

ATENTIE ! Daca nu exista o asemenea hotarare scrisa in Registrul de Procese-verbale nu se pot aplica nici un fel de masuri pentru detinatorii de animale de casa sau pentru cei care ingrijesc animale de strada, in fata sau in scara blocului.

 

 

FOARTE IMPORTANT ! Nu se pot introduce animalele de casa la plata cheltuielilor privind consumurile (apa, gaze, gunoi menajer) intrucat legea prevede repartizarea acestor cheltuieli pe persoane iar conform normelor chinologice in materie acestea nu se spala decat de cateva ori pe an in timp ce pentru prepararea mancarii consumul de gaze este foarte redus.

Proprietarii care spala animalele de casa des risca scurtarea de viata a acestora !

 

About

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Google+ Comments ...