Posted On 1 September 2014 By In Diverse And 7546 Views

Avantajele/Dezavantajele de a locui la parter sau la ultimul etaj

Apartamentele amplasate la extreme au fost dintotdeauna ocolite de cumpărătorii în căutare de un nou cămin. Dezavantajele acestora erau binecunoscute de orice român – locuinţele de la parter erau mai friguroase, exista un risc pronunţat de inundaţii, proprietarii trebuiau să suporte mirosurile neplăcute provenite de la subsol, în timp ce apartamentele de la ultimul etaj se încingeau pe parcursul verii, iar infiltraţiile erau inevitabile în timpul anotimpului ploios.

 

Avantajele si dezavantajele de a locui la parter.

 

Cei mai multi dintre noi fug de apartmentele de la parter.Care ar fi incovenientele sau ar fi si ceva avantaje?

Daca te hotarasti sa-ti cumperi un apartament la parter nu mai esti nevoit sa urci multitudinea de scari pana intri in casa!

Vara, un apartament la parter este racoros si placut, insa acesta este singurul avantaj legat de caldura.Un apartament la parter trebuie sa fie foarte bine izolat pentru a limita pierderile de caldura

Cand se infunda ghena sau tevile de scurgere, apartamentele de la parter sunt primele afectate de miros. Inundatiile de la subsol reprezinta o alta problema pentru cei care locuiesc imediat deasupra lui.

Ferestrele trebuie dotate cu sisteme de draperii sau jaluzele,dimineata trebuie sa le deschizi pentru a te bucura de putina lumina posibila la parter, seara trebuie sa le inchizi deoarece altfel se vede de afara tot ce faci.

 

 Avantajele si dezavantajele ultimul etaj.

Pretul apartamentului este mai mic si nu trebuie sa suporti zilnic zgomotele produse de vecinii de deasupra sau de apa care curge prin tevi J .Daca stai la ultimul etaj trebuie ca apartamentul sa fie izolat pentru ca tu, fata de cei de la etajele inferioare ai mai multi “pereti” exteriori. Dar, cu ultimele noutati in materiale de constructii nici asta nu este un impediment. Iti izolezi apartamentul si ai scapat de bataie de cap,vara nu o sa-ti mai fie cald, iar iarna nu ingheti de frig.

Multi spun ca e greu cu mutatul, ca mobila e greu de carat. Perfect de acord! E mai greu, dar si asta se intampla o data, poate de 2 ori in multi ani.In general mobila poate fi dusa la ultimul etaj de firme specializate, care asta fac, transporta mobila dintr-un apartament in altul.

Exista si parti negative, dar asta depinde de la zona la zona, de la vecini la vecini. Fata de etajele inferioare la ultimul etaj apa calda vine mai greu sau foarte greu in functie de cat de sus e ultimul etaj.Probleme mai apar si din cauza liftului, daca nu merge, chiar nu e placut sa urci zilnic pe scari 10 etaje.

 

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Google+ Comments ...