Posted On 22 May 2013 By In Diverse And 4154 Views

21 de sfaturi pentru alegerea unei usi metalice sigure

 2. daca blocul este mixt (sunt mai putine apartamente pe paliere), usa dvs. trebuie sa fie mai bine securizata, astfel incat timpul de intrare prin efractie sa fie cat mai mare.

3. la vile/case este foarte important sistemul de alarma – in situatia asta nu se va sparge usa daca are sisteme foarte sofisticate, ci se intra pe geamuri sau terase

4. daca optati pentru un sistem de inchidere multipunct ingropat in usa este necesara si montarea unei yale suplimentare (costurile sunt foarte ridicate daca sistemul existent se strica, iar usa trebuie inchisa din a doua yala pe perioada cand se fac interventiile de service)

5. produsele pe care le achizitionati trebuie sa aiba certificate separate de garantie, certificat de provenienta si un certificat care sa contina confirmarea ca acele produse sunt de “securitate”. La achizitionarea unei usii vanzatorul trebuie sa ofere: garantie pe usa, garantie pe montaj, garantie pe sistemele de securitate (orice producator da garantie pe produse, iar conform diferitelor certificari aceasta trebuie sa fie mai mare de 24 de luni). Usile cele mai sigure sunt cele echipate cu produse corespunzatoare: acreditate de politie, certificate de organizatiile tarilor in care au fost produse.

NU EXISTA SISTEME DE SECURITATE NEACREDITATE!

6. este de preferat ca materialele din care sunt executate produsele (in special cilindrul (butucul)) sa fie din otel sau aliaje de calitate superioara (se taie sau se smulg mai greu)

7. evitati alama – este un material moale care cedeaza foarte repede

8. suruburile de prindere in cazul sildurilor sau rozetelor trebuie sa fie de minim metric 8 (suruburi din otel) iar lungimea de infiletare sa fie mare

9. la montaj sa optati pentru varianta de umplere a tocurilor cu beton pentru a va feri de efractia cu ajutorul rangii (la spuma poliuretanica tocurile se stramba, iar yalele (cat ar fi de bune) ies din toc

10. daca exista supralumina(geam) deasupra usii, aceasta trebuie zidit.

11. usile metalice se diferentiaza prin grosimea tablei din care sunt realizate, numarul de ramforsari din interior, prin forma tocului si prin compozitia interioara (spuma poliuretanica, vata minerala, etc).

12. de foarte putine ori atacurile se fac in mod direct asupra usii in sine (taiere tabla, gaurire directa a usii, etc). In 90% din cazuri intrarea prin efractie se face prin atacarea sistemelor de siguranta existente pe usa, in special prin ruperea butucului sau extragerea miezului acestuia, taiera suruburilor sildurilor sau rozetele exterioare. Dupa ruperea cilindrului(butucului) orice mecanism poate fi deschis extrem de simplu (exemplu: introducerea altui butuc, surubelnita, mana, etc).

La alegerea sistemelor de siguranta trebuie avut in vedere:

13. sa se opteze pentru silduri (rozetele fiind micute nu sunt acreditate, deoarece pot fi apucate mult mai usor, datorita dimensiunii reduse)

14. prinderea sildurilor sa fie cu suruburi de minim M8 (metric 8)

15. infiletarea surubului sa fie cat mai adanca

16. sa aiba pastila de protectie a butucului(cilindrului). In caz contrar se va alege un butuc(cilindru) foarte bun.

17. cilindrii sa aiba pini antigaurire (insertii din otel de duritate mare)

18. cilindrii sa aiba sistem antirupere (antitorsiune) – tija din otel ce strabate cilindru de la un capat la altul

19. carcasa cilindrului sa fie din otel – cilindrii din alama (este un material casant) se rup foarte usor

20. pinii din interiorul cilindrului sa fie din otel sau dintr-un material foarte bun (daca sunt din alama, aceastia se tocesc in timp si sistemul se strica)

21. yalele suplimentare sunt necesare, doarece este bine ca pe usa inchiderea/deschiderea sa nu se faca doar dintr-un singur punct

 

Sursa: www.waldeck.ro

About

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Google+ Comments ...