Posted On 4 December 2014 By In Articole utile, Diverse And 4142 Views

Cum sa ai costuri mai mici la intretinere ?

Reducerea facturilor la intretinere este prioritara mai ales iarna, cand costurile la intretinere cresc semnificativ datorita temperaturii scazute. Nu exista o reteta magica prin care putem sa scadem pretul la intretinere, dar cu niste gesturi simple de economisire si folosirea corecta a instalatiei termice, putem sa o scadem semnificativ.

Pentru a ne micsora costurile la intretinere in primul rand trebuie sa facem in asa fel ca centrala termica sa aiba randament cat mai mare. Desigur, un randament de 100% nu-l putem atinge decat teoretic, practic putem doar sa-l marim in asa fel incat sa avem cheltuieli mai mici la intretinere.

In primul rand, pentru a exploata corect sistemul de incalzire trebuie sa stim ce determina pierderea de caldura a unei locuinte.

Aeriseste regulat caloriferele

Bulele de aer din interiorul caloriferelor scad transferul termic, implicit cresc costurile de incalzire. Pentru ca instalatia termica sa aiba un randament maxim, aerisirea caloriferelor este absolut necesara. Dupa cum stiti, apa intra prin teava tur prin partea superioara a caloriferului si traverseaza pe diagonala caloriferul pana in partea de jos, iesind prin partea inferioara , prin teava retur.

Izoleaza peretii marginali

Pierderea de caldura a unei incaperi este determinata in cea mai mare parte de peretii marginali ai acesteia, de aceea ar fi recomandat ca acestia sa fie izolati termic pentru ca diferenta de temperatura dintre exterior si interior sa nu afecteze termic incaperea.

Aeriseste camerele corespuzator

Cand aerisesti o incapere a imobilului asigura-te ca ai inchis robinetul termostatic al caloriferului si tine geamul larg deschis timp de 10-15 minute pentru a reimprospata aerul. Daca faci acest lucru cu termostatul deschis pierderea de caldura va fi mare.

Nu irosi caldura

Robinetii termostatici sunt cea mai buna solutie pentru economisirea de caldura. Regleaza-i in functie de cat timp petreci in fiecare camera. Poti reduce caldura in dormitor in timpul zilei, in sufragerie cat timp esti plecat sau o poti opri complet in bucatarie cat timp gatesti.

Experienta practica demostreaza teorema potrivit careia consumul de combustibil intr-o cladire data poate fi micsorata doar prin stabilirea unei temperaturi medii mai reduse. Facilitatile oferite de termostate cresc senzatia de confort, o parte dintre acestea insa pot genera chiar o crestere a consumului de combustibil. Supraincalzirea cu cateva zecimi de ºC constatata dupa oprirea cazanului, de cateva ori pe zi, are doar o influenta minima asupra consumului de combustibil.

De aceea este prioritara economisirea caldurii ci nu a combustibilului.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Google+ Comments ...