Posted On 6 May 2013 By In Fondul de reparatii And 6864 Views

Fondul de reparatii

Fondul de reparatii

 

Se constituie pina la limita maxima aprobata de adunarea generala a asociatiei de  proprietari la stabilirea bugetului de venituri si cheltuieli anual, in functie de necesitatile stabilite de comitetul executiv, prin contributia lunara a membrilor, proportional cu cota-parte din proprietatea comuna.

Dupa efectuarea reparatiilor, fondul de reparatii se reintregeste lunar prin contributia fiecarui proprietar, iar sumele ramase necheltuite fie se restituie proprietarilor, fie se constituie intr-un depozit bancar, urmind a fi incluse in bugetul anual urmator, potrivit hotaririi adunarii generale a asociatiei de proprietari.

In momentul pierderii calitatii de membru al asociatiei de proprietari, fondul de reparatii nu se restituie decit in conditiile alineatului precedent, urmand a fi alimentat in continuare de viitorul proprietar.

 

Conform H.G. nr. 400 din 04.02.2003 – Anexa 2 la normele metodologice

About

One Response

  1. fondul de reparatii necheltuit depus intr-un cont bancar ( pentru ca urmeaza sa fie cheltuit peste 2 ani cand se strange toata suma pentru anvelopare bloc) , desi se considera necheltuit nu poate fi restituit proprietarului care isi vinde apartamentul. noul prorpietar are obligatia foar de continua alimentarea fondului de reparatii pana cand se va executa lucrarea. se poate restitui fondul de reparatii doar dupa ce lucrarea a fost finalizata si au ramas bani nefolositi. propietarul care isi vinde apartamentul trebuie sa tina cont de acest fapt, ca fondul de reparatii la care a contribuit, (chiar daca lucrarea inca nu a avut loc) nu i se va restitui. eventual, el poate cere un pret mai mare de vanzare in care sa isi includa si aportul la fondul de reparatii care inca nu a fost utilizat pana la monentul vanzarii apartamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Google+ Comments ...