Posted On 6 May 2013 By In Calcul intretinere And 2399 Views

Cum suntem furati la intretinere?

 conform Click. Acestea conduc in fiecare luna, pentru multi proprietari, la incarcarea intretinerii cu 10 pana la 30% ajungandu-se ca intr-un an sa se plateasca practic 13 intretineri.

          Neintroducerea la plata, a proprietarilor spatiilor comerciale de la parterul blocului, Legea nr. 230 din 2007 fiind foarte clara in aceasta privinta. Sumele reprezentand obligatii ale acestor spatii sunt destul de mari, in prezent fiind suportate in plus de proprietarii de apartamente. 

          Scutirea, fara nici un fel de justificare legala, a proprietarului-stat(primarii, agentii, ministere, regii etc.) de la plata obligatiilor legale, stabilite prin Legea nr. 230/2007 catre toti proprietarii indiferent de statutul lor (privati, de stat, persoane fizice sau juridice), pentru apartamentele sau spatiile pe care aceste institutii le detin in cadrul multor blocuri. 

          Neaplicarea unui sistem propriu de penalizari prin care restantierii sa suporte pierderile financiare ale asociatiei, generate de plata facturilor cu banii celorlalti proprietari sau de neplata facturilor la timp. 

          Sume mari pentru servicii de o proasta calitate, cum ar fi reparatii facute de forma sau doar pe hartie, cenzorat, verificari sau expertize financiare facute de nepriceputi in domeniu, serviciile cu privire la repartitoare, administrare facuta de anumite firme care presteaza aceasta activitate pe langa alte activitati precum comertul cu produse alimentare. 

          Repartizarea gresita a pierderilor de apa de pe spatiile comune, din afara apartamentului, dupa consumul din apartamente. Acest lucru conduce la scutirea de la obligatiile firesti si legale a unora dintre proprietari. Pentru ei, insa, platesc ceilalti. 

          Furtul de apa si de gaze produs de unii dintre proprietari, dar platit de toti ceilalti. Sumele trebuie imputate proprietarilor care au determinat cresterea facturii.

 

sursa: Ziare.com

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Google+ Comments ...