Acoperire prejudiciu platit de societate de asigurari

Ai probleme cu Primaria, Administratia Publica sau alte institutii ale statului ? Afla un punct de vedere...

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

Acoperire prejudiciu platit de societate de asigurari

Mesajde ex_pa » 07 Noi 2012 11:39

Buna ziua,
In ianuarie 2010, o teava de apa de la instalatia comuna(de pe coloana) s-a fisurat si a inundat magazinul de la parterul blocului nostru.
Imediat ce s-a constatat am luat masurile ce se impuneau, respectiv repararea acesteia. Proprietarul spatiului comercial avea asigurare pentru astfel de evenimente si a fost imediat despagubit.
Acum 5 zile am primit de la firma de asigurari o chemare la conciliere directa pentru acoperirea prejudiciului platit de catre ei. Mentionez ca la intocmirea procesului verbal de constatate din partea agentului de la asigurari, nu a fost chemat niciun reprezentant al asociatiei de proprietari pentru a participa la constatari. Ba mai mult, pe procesul verbal de constatare la rubrica "persoanele din cauza carora s-au produs sau marit daunele" s-a completat "NU ESTE CAZUL".
Este foarte adeverat ca in Lg 230/2007 se stipuleaza ca asociatia trebuie sa ia toate masurile necesare pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta a instalatiilor comune, dar noi am facut lucrul acesta imediat dupa constatare.
Este legal ca aceste despagubiri sa fie cerute Asociatiei?
Ne putem preleva de ce s-a completat in procesul verbal sau de faptul ca nu am fost martori la constatare. Noi nu am putut constata pagubele pricinuite si deci, nu stim daca acestea au fost reale.
multumesc anticipat,
ex_pa
 
Mesaje: 2
Membru din: 07 Noi 2012 11:22

Acoperire prejudiciu platit de societate de asigurari

Sponsor

Sponsor
 

Re: Acoperire prejudiciu platit de societate de asigurari

Mesajde traianc » 07 Noi 2012 14:01

Salve,
1. Pagubele descrise se suporta de asociatie;
2. Valoarea pagubei nu se poate stabili unilateral, trebuia certificata de administratorul asociatiei; Adresati oficial o cerere in acest sens firmei de asigurari si proprietarului spatiului afectat pentru a nu fi "un aranjament valoric"; binenteles ca afirmatia din PV. de constatare este un sprijin.
3. Dupa certificarea pagubei si de asociatie se va plati despagubirea reala; aveti grija ca daca firma de asigurare a platit asigurarea se va lupta sa o recupereze; redactati cu grija documentele de contestare, pentru ca pot fi folosite in instanta de judecata.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Acoperire prejudiciu platit de societate de asigurari

Mesajde ex_pa » 08 Noi 2012 08:50

Multumesc frumos pentru raspuns. Imi sunt de un real ajutor!
Problema este ca nu stiu cum se va mai putea certifica paguba reala la momentul prezent, intrucat bunurile deteriorate, invocate in procesul verbal de constatare, respectiv : un birou, o mocheta si sase stalpi de acces (a cate 500 ron /buc), nu mai exista in posesia pagubitului, acum dupa doi ani.
Normal ca nu am contesta reparatia tavanului si a peretilor afectati, dar nu putem avea garantia ca celelalte bunuri au fost irecuperabile.
Acum,..... nici nu stiu daca ar trebui sa ne luptam cu juristii unei firme de asigurari!! Avand in vedere ca valoarea despagubirii este de 4000 lei, nu stiu cat ne-ar costa un avocat sa ne reprezinte in conflictul cu acestia. Din pacate, cu toate ca avem si avocati in Asociatia noastra, nu gasim sprijinul necesar pentru astfel de cazuri.
ex_pa
 
Mesaje: 2
Membru din: 07 Noi 2012 11:22


Înapoi la Probleme cu Autoritatile

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron