Publicitatea pe fatada cladirilor

Ai o stire si vrei sa o impartasesti ? Adu-o aici sa o discutam ...

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

Publicitatea pe fatada cladirilor

Mesajde Daniel » 16 Mar 2009 10:20

Salutare,

Am citit azi un articol despre publicitatea de pe fatada cladirilor, in care scrie ca edilii Capitalei vor sa interzica amplasarea unor astfel de suporturi de tip plasa pe suprafata imobilelor pe motiv de inestetica a orasului si ca asa numitele "mesh"-uri nu au autorizatie de construire.

In plus, reprezentantii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) au precizat ca o parte a firmelor ce amplaseaza astfel de suporturi fac evaziune fiscala si nu au acordul asociatiilor de proprietari, pentru a-si amplasa mesh-urile pe blocuri. "Firmele se inteleg numai cu administratorul sau cu presedintele asociatiei de proprietari, fara a avea acordul locatarilor", spun consilierii CGMB.

Unele asociatii de proprietari confirma ca, prin interzicerea mesh-urilor pe cladiri, vor pierde bani pe care ii folosesc la renovarea blocurilor.

Mai interesant ar fi de aflat din interior argumente pro si contra ale acestei initiative. Am auzit unele cazuri in care doar proprietarii care sunt direct afectati de amplasarea plaselor beneficiaza de reduceri la intretinere, sau cazuri in care profitul din aceste reclame intra pe asociatie si astfel beneficiaza toti proprietarii.

Astfel, eu unul sunt pro acestor reclame intrucat reduc din cheltuielile asociatiei si implicit ale mele, dar sa auzim si alte pareri.

PS: Puteti citi articolul aici.

Daniel.
Daniel
 
Mesaje: 35
Membru din: 31 Ian 2009 15:11

Publicitatea pe fatada cladirilor

Sponsor

Sponsor
 

Re: Publicitatea pe fatada cladirilor

Mesajde mihai » 21 Mar 2009 15:31

Salutare,

Eu unul stau la etajul 6, si daca as avea acoperit balconul cu o astfel de plasa, mi s-ar parea normal ca venitul obtinut din chirie, sa revina la cei afectati, si nu la toata lumea. Si oricum am inteles, ca nu mai ai lumina, nici aer daca ai o astfel de plasa in dreptul balconului sau geamurilor.

Parerea mea,

Mihai.
mihai
 
Mesaje: 26
Membru din: 31 Ian 2009 18:50

Re: Publicitatea pe fatada cladirilor

Mesajde blocatar » 30 Mar 2009 14:18

Buna,

Pai pentru instalarea unei astfel de plase, trebuie acordul tuturor locatarilor sau doar celor afectati ? De ce si-ar da acordul/dezacordul un locatar care locuieste pe partea din spate a blocului la instalarea unei plase pe partea din fata ?

Multumesc.
blocatar
 
Mesaje: 12
Membru din: 13 Mar 2009 00:13

Re: Publicitatea pe fatada cladirilor

Mesajde traianc » 30 Mar 2009 17:18

Salut,
1. Aspecte economice:
Inchirierea spatiilor publicitare aduce un venit asociatiei si locatarilor direct afectati, daca contractul este incheiat corect (adica negociat si cu acordul membrilor asociatiei); in caza contrar afacerea este la latitudinea si folosul administratorului si presedintelui asociatiei; este de retinut ca astfel de contracte nu se pot incheia fara autorizatie de constructie si aviz de la primaria de sector; de asemenea contractul trebuie sa prevada pretul pe suprafata si durata constructiei (indiferent daca afisul este sau nu expus); este obligatoriu ca in contract sa se treaca responsabilitatea celui care expune publicitatea sa demonteze pe cheltuiala sa toate elementele panoului publicitar si sa refaca peretii daca s-au deteriorat (in caz contrar demontatul costa mai mult decat valoarea incasata);
2. Aspecte juridice:
Spatiul in care se poate expune un panou publicitar este conf. Legii 230/2007 spatiu comun (structura de rezistenta si peretii exeteriori ai unui imobil sunt parte comuna), asa cum arata art. 3.17:
"3.17. proprietate comună - toate părţile dintr-un condominiu care nu se află în proprietate individuală şi care sunt destinate folosirii în comun de către toţi proprietarii din acel condominiu. Toate aceste părţi formează obiecte ale coproprietăţii forţate, adică ale stării de indiviziune forţată şi perpetuă, destinate a fi utilizate în comun de proprietari."
3. Design
De gustibus non discutandum, dar ideal ar fi ca in anumite limite (forma si aspect) definite de primaria generala (sau primaria localitatii) sa se poata utiliza astfel de spatii de catre asociatii de proprietari care au nevoie de surse externe de finantare.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Publicitatea pe fatada cladirilor

Mesajde bb_girl » 02 Mai 2009 18:43

Eu nu sunt de acord cu publicitatea pe blocuri...e penibil si arata ca naiba.
pentru cine chiar vrea publicitate pe strada, s=au inventat astea. Sunt de toate felurile, de la mici la mari, de la electronice la normale...sa apelam la ele, totusi :lol:
Rog un administrator sa stearga acest cont. Multumesc.
bb_girl
 
Mesaje: 13
Membru din: 02 Mai 2009 18:36


Înapoi la Stirea Zilei

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator