renovare instalatii la apartament in bloc

Ai o stire si vrei sa o impartasesti ? Adu-o aici sa o discutam ...

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

renovare instalatii la apartament in bloc

Mesajde MISUARAD » 24 Noi 2010 22:58

este nevoie de vreo autorizatie speciala sau de semnaturile sau acordul in scris si verbal al vecinilor de bloc in momentul in care incepi lucrari de renovare-refacere-schimbare a instalatiilor din casa(sanitare-electrice) ?adica se sparge in pereti si mai ales ca la blocuri de obicei este beton si galagia este infernala, adica un deranj foarte mare pentru locatari! Ma numesc mircea, sunt din arad, am auzit tot mai des despre astfel de pareri cum ca ar fi nevoie de un act aditional inainte de a incepe o astfel de lucrare la un apartament de bloc! multumesc!
MISUARAD
 
Mesaje: 1
Membru din: 25 Iul 2010 15:06
Locaţie: arad

renovare instalatii la apartament in bloc

Sponsor

Sponsor
 

Re: renovare instalatii la apartament in bloc

Mesajde traianc » 25 Noi 2010 06:54

Salut,
1. Reparatiile usoare, care nu modifica constructia, nu necesita nicun fel de aprobari; trebuie totusi sa se respecte orele de limiste stabilite (de regula 09.00-22.00);
2. Reparatiile complexe, cu schimbari de configuratie, cu posibile modificari ale structurii de rezistenta implica avizul Inspectoratului de sta in constructii, autoritatea locala si al asociatiei.
Pentru detalii a se vedea HG.1588/2007: Art. 13
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructiei, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul asociatiei de proprietari.
(3) Orice modificare a proprietatii individuale se va aduce la cunostinta asociatiei pentru inscrierea in jurnalul evenimentelor din cartea tehnica a constructiei, prin depunerea in copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de receptie si a schitelor.
(4) Unitatile care au administrat cladirile si sunt detinatoare a cartii constructiei au obligatia de a o preda asociatiilor de proprietari, iar acolo unde aceasta nu mai exista, sa o reconstituie pe cheltuiala proprie.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06


Înapoi la Stirea Zilei

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator