Probleme cu fostul presedinte

Aici puteti discuta despre orice nu poate fi incadrat in unul din celelalte categorii, sau pur si simplu ce va trece prin cap...

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

Probleme cu fostul presedinte

Mesajde VIRGINIA » 04 Ian 2013 14:41

Buna ziua,
Sunt administrator al unei Asociatii de proprietari din Bucuresti si am avut mari probleme atat pe timpul mandatului cat si dupa shimbarea din functie, cu fostul presedinte.
Pe timpul mandatului, fostul presedinte, m-a obligat, sub amenintarea desfacerii C.I.M.
1. sa modific calcularea salariului femeii de serviciu de la cota indiviza, pe nr. curent de persoane, deoarece asociatia are cateva spatii comune inchiriate, care nu au cota indiviza si nu plateau salariul femeii de serviciu,
2. caldura parti comune sa o calculez tot pe nr. curent de persoane, deoarece in condominiu sunt multe apartamente inchiriate la firme si care au un aflux mare de clienti care beneficiaza la randul lor de caldura partilor comune.
Dupa schimbarea din functie a fostului, actualul presedinte si noul comitet executiv , in sedinta de comitet, au decis ca lista de plata sa se calculeze in continuare cu modificarile facute, la cererea fostului presedinte pe timpul mandatului sau.
Acum, cand am facut conventiile intre Asociatia de proprietari si firmele din apartamentele inchiriate, privind contributiile la plata intretinerii, conform H.G. 1588/2007, art. 37 si legii 230/2007, art. 47 ,fostul presedinte ,care are firma in apartament si implicit un numar destul de mare de persoane declarate in conventia pe care a semnat-o, vazand cat are de plata pt. femeia de serviciu si caldura parti comune, a facut o adresa catre presedinte si comitet cerand explicatii si baza legala pentru modificarea facuta la lista de plata si cere sub amenintarea darii in judecata recalcularea
contributiilor sale la intretinere din momentul schimbarii din functie si pana in prezent.
O alta problema ridicata de fostul presedinte este schimbarea cenzorului .
Fostul cenzor verifica si semna documentele cand vrea el, cu motivul ca este foarte ocupat, nu a intocmit niciodata un raport financiar , nici pentru adunarea generala,sub acelasi motiv, acestea fiind facute de mine ca administrator, in numele lui, pe care le prezentam presedintelui.
Prezentand situatia noului comitet, acesta a hotarat inlocuirea cenzorului.
Fostul presedinte cere p.v. din ad. gen.? in care s-a hotarat schimbarea cenzorului si in care s-a stabilit si salariul actualului cenzor , tot cu amenintarea darii in judecata si a platii unor daune cat si a cheltuielilor de judecata de catre presedinte impreuna cu comitetul executiv al asociatiei.
Mentionez ca schimbarea cenzorului cat si a remuneratiei actualului cenzor a fost facuta prin hotararea comitetului executiv al asociatiei. Este legal sau nu ?
Orice sfat sau trimitere catre baze legale sunt binevenite pentru ca eu, ca administrator, am fost lasat la mijloc, ceilalti, implicit membrii comitetului, ridica din umeri nestiind ce sa faca .
Multumesc !
VIRGINIA
 
Mesaje: 2
Membru din: 14 Mar 2012 10:52

Probleme cu fostul presedinte

Sponsor

Sponsor
 

Re: Probleme cu fostul presedinte

Mesajde traianc » 07 Ian 2013 18:27

Salut,
1. Cenzorii se aleg de Adunarea generala si nu pot fi schimbati de Comitetul executiv; este ilegala schimbarea unui cenzor de catre Comitetul executiv.
2. Administratorul executa hotararile Adunarii generale si deciziile Comitetului executiv, respectiv ale Comisiei de cenzori in limita legii; a se avea in vedere ca pentru elementele care presupun bani trebuie sa existe documente scrise.
3. Legislatie: L.230/2007 si HG.1588/2007.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06


Înapoi la Discutii Libere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron