Restante

Locul unde ne putem cunoaste, povesti, sau spune orice despre noi, oamenii de pe acest Forum.

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

Restante

Mesajde Adrian_67 » 06 Feb 2011 11:44

Administratorul unde eu sunt cenzor imi tot spune ca daca un locatar are restante de mai multe luni si are aplicata penalizarea corespunzatoare, in momentul in care proprietarul isi achita toata restanta integral el nu-i mai ia si penalizarea respectiva, deoarece sustine el, ca asa prevede legea. Am studiat toate legile privind functionarea asociatiilor de proprietari si nu gasesc asa ceva. S-a modificat cumva L 230/2007?!.
Va rog sa ma lamuriti in aceasta porblema.
Cu respect
Adrian DRESSNANDT
Cu respect,
Adrian DRESSNANDT
Adrian_67
 
Mesaje: 3
Membru din: 15 Dec 2010 10:34
Locaţie: Ploiesti

Restante

Sponsor

Sponsor
 

Re: Restante

Mesajde traianc » 07 Feb 2011 11:19

Salut,
Conform Legii 175/2010, care modifica Legea 230/2007, penalizarile se percep astfel:
art. II(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06


Înapoi la Locatarii de pe Forum

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron