Presedinte de BLOC

Locul unde ne putem cunoaste, povesti, sau spune orice despre noi, oamenii de pe acest Forum.

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

Presedinte de BLOC

Mesajde a21alex » 06 Oct 2010 14:54

Buna ziua,
pentru inceput am sa va povestesc in mare cam care e situatia in blocul in care locuiesc.
Actualmente blocul meu face parte dintr-o Asociatie de Proprietari. In urma cu cativa ani, un vecin.. din cauza ca nu s-a gasit o majoritate interesata sa desemneze un presedinte de bloc, s-a desmnat singur presedinte, presedentia fiindu-i acceptata de cei de la Asociatie.

Intrebarea mea pana in acest moment e urmatoarea:
1. Daca presedintele de bloc nu e ales printr-o adunare generala a locatarilor din acel bloc, cat timp are voie sa ocupe aceasta functie?

Toti vecinii sunt nemultumiti de acest presedinte, vor sa-l dea jos dar nimeni nu se ofera sa-i ia locul. Vecinii ma tot bat la cap pe mine, sa ma pun presedinte....... Problema e ca presedintele actual de bloc, nu doreste sa-si dea demisia iar in cazul in care doresc sa preiau aceasta functie avand sustinerea locatarilor din bloc, nu stiu exact cum se procedeaza.
Pot forta mana celor de la Asociatia de Proprietari sa ii retraga functia? Banuiesc ca exista un proces verbal... Exista o baza legala de investire in functie?
Ma gandesc ca ar trebui sa existe un proces verbal din momentul investirii iar daca acesta nu e realizat in urma unei adunari generale a locatarilor, atunci functia presedintelui actual e doar provizorie. Detaliile acestea nu le cunosc, oamenii de la Asociatie fiindu-i apropiati actualului presedinte de bloc dar nu si locatarilor din bloc.
2. Ce spune legea... cum se pune un presedinte de bloc si cum poate fi inlaturat, legal?

3. In cazul in care voi fi presedinte ce atributii, drepturi si obligatii voi avea ca presedinte de bloc? Doresc pentru binele tuturor locatarilor sa ne desprindem de actuala Asociatie de Proprietari dar etapa asta presupune timp. Deocamdata ramanem asa si as dori sa stiu ca presedinte de bloc ce stimuli pot oferi, legal pentru cei ce fac ceva in bloc. Spre exemplu daca cineva taie gardul viu sau taie iarba din jurul blocului, i se poate oferi un stimul sau rasplata prin asociatie aplicand legea? La noi intotdeauna a existat problema asta... La curatenia generala nu iese nimeni si daca se gaseste un vecin cu vointa... ar face-o doar daca i s-ar oferi ceva. Cum bani nu se pot strange ca nimeni nu da un leu... ma gandesc ca prin asociatie s-ar putea ceva. As vrea sa stiu daca legal e prevazut vreun beneficiu pentru aceste persoane, pentru a invoca legea la Asociatie pentru ca mai mult ca sigur actuala asociatie din care facem parte... nu e de acord cu vreun stimul pentru acesti vecini ce vor sa mai faca ceva pentru bloc, caz in care as invoca prevederile legale.

Va multumesc pentru timpul acordat!
a21alex
 
Mesaje: 3
Membru din: 04 Oct 2010 13:21

Presedinte de BLOC

Sponsor

Sponsor
 

Re: Presedinte de BLOC

Mesajde traianc » 06 Oct 2010 16:03

Salut,
1. Daca presedintele de bloc nu e ales printr-o adunare generala a membrilor asociatiei de proprietari din acel bloc el nu este presedintele asociatiei; conform art.10 din Legea 230/2007 aveti dreptul de acces la orice document al asociatiei, daca sunteti membru al acestei;
2. Adunarea generala este cea care poate alege sau revoca din functie un presedinte de asociatie, conform art.27, al. a din Legea 230/2007;
3. Atributiile presedintelui sunt aceleasi ca si ale unui membru al Comitetului executiv, conform Legii 230/2007, art.30-32; infiintarea unei asociatii se poate face la nivel de scara, tronson asa cum se spune in Legea 230/2007, art.5, al.2 si este functie de decizia proprietarilor acelui tronson sau scara de bloc; referitor la unele stimulente materiale HG.1588/2007 prevede aceasta posibilitate la art.17, al. 5 si 7.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06


Înapoi la Locatarii de pe Forum

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron