fonduri speciale-ANAF

Afla cum se calculeaza si la ce se foloseste Fondul Special

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

fonduri speciale-ANAF

Mesajde caralin » 19 Mar 2013 18:34

Buna ziua,

Am nevoie de o lamurire in legatura cu o situatie.
Sunt membru unei asociatii de proprietar si de acum 2 luni am incheiat un cotract de inchiriere a acoperisului cu o firma care a montat o antena pe bloc. Banii vin lunar printr-n cont bancar. Noi dorim sa folosim acei bani pentru imbunatatirea cladirii (zugravit, intretinere lift...). Cum se procedeaza in aceasta conditie cu cei de la finante? din cate stiu nu mai trebuie sa platim impozit dupa ei daca ii revolosim in investitii pt proprietate comuna. Trebuie sa mergem lunar sa declaram suma de bani primita, sa platim impozitull si ei nil restituie cand facem lucrarile lucrarile..sau atasam la facturile pe care le emitem pt banii primiti actele cum ca acei bani s-au folosit pt proprietatea comuna?
caralin
 
Mesaje: 2
Membru din: 19 Mar 2013 18:29

fonduri speciale-ANAF

Sponsor

Sponsor
 

Re: fonduri speciale-ANAF

Mesajde caralin » 19 Mar 2013 18:36

luna trecuta nu am fost la fiante sa ii declaram...este de ajuns sa pastram actele cu care se faca imbunatatirile iar cand se va face un control sa le prezentam??
caralin
 
Mesaje: 2
Membru din: 19 Mar 2013 18:29

Re: fonduri speciale-ANAF

Mesajde traianc » 19 Mar 2013 19:42

Salut,
1. Nu trebuie declarat nimic;
2. HG.1588/2007
"art. 24
(6) Veniturile obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice sau din alte activitati desfasurate se constituie ca fond special si se vor utiliza in exclusivitate pentru imbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru intretinerea si repararea proprietatii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007.
In aceste venituri se cuprind si cele obtinute din inchirierea unor spatii aflate in proprietate comuna indiviza, a spatiilor pentru instalarea de reclame si pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, in conditiile legii.
Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale asociatiei de proprietari, nu se platesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment si nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilitati.
Acest fond va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli. "
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06


Înapoi la Fondul Special

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron