Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Afla cum se calculeaza cheltuielile pe persoana (caldura, slarii, interfon, cheltuieli diverse)

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Mesajde Administrator » 17 Feb 2011 14:47

In lista de cheltuieli din luna decembrie 2010 am avut repartizata suma de 1315.4 lei , din care 1.190 lei reprezentand cheltuielile cu energia termica pentru un apartament de 4 camere cu o suprafata de incalzire de 62 mp .
Mentionez ca in bloc exista doar 2 apartamente nedebransate iar in bloc nu exita repartitoare de de costuri iar factura de incalzire a fost impartita intre cei doi proprietari .
In ce masura trebuie sa participe si ceilalti proprietari la plata cheltuielilor cu incalzirea aferente spatiilor comune?
Care este temeiul legal ?
Este aplicabil Ordinul 343/2010?
Administrator
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 240
Membru din: 28 Ian 2009 03:11

Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Sponsor

Sponsor
 

Re: Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Mesajde traianc » 17 Feb 2011 15:12

Salut,
1. Incalzirea spatiilor comune se suporta de toti locatarii; se are in vedere suprafata comuna incalzita si cota parte a fiecarui apartament;
2. Ordinul mentionat este ambiguu si se refera la o situatie de exceptie.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Mesajde niros31 » 19 Feb 2011 04:23

Salut cu respect toti membrii de aici!
Am si eu de expus o situatie concreta .
Avem pe scara o uscatorie al carui calorifer l-am contorizat, in ideea realizarii de catre toti proprietarii a consumului enorm pe care acesta il face. Majoritatea proprietarilor ( printro optiune scrisa ) nu doresc utilizarea caldurii si implicit nu vor sa plateasca contravaloarea ei. In aceasta situatie se impune inchiderea lui sau cele citeva persoane care vor sa foloseasca caldura de la acest calorifer sa plateasca ceeace consuma conform indicatiilor repartitorului de costuri.
Problema este ca cei putini vor sa foloseasca caldura caloriferului pentru interese proprii dar vor sa platim toti ceeace se consuma deoarece asa zice legea ( mai bine spus Art. 32, alin. 3, din HG 1588/2007 care sint normele de aplicare ale Legii 230/2007 )
Stie cineva sa-mi spuna calea legala prin care noi, mai mult de jumate plus unul din nr total al proprietarilor de pe scara putem obtine o hotarire legala de neplata a caldurii atita timp cit ceilalti se opun opriri agentului termic prin calorifer dar vor sa platim si noi in virtutea articolului mai sus mentionat ?
Sub aspect juridic noi cei multi nu incalcam nici unul din cele doua drepturi ale celorlalti proprietari asupra proprietatii comune in cota indiviza, si anume dreptul de proprietate si dreptul de folosinta, ba dimpotriva vrem sa se aplice in mod civilizat si normal principiul stipulat in Ordinul 343/2010 si anume " beneficiarul plateste" !
Va multumesc !
niros31
 
Mesaje: 3
Membru din: 19 Feb 2011 03:49

Re: Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Mesajde traianc » 19 Feb 2011 08:39

Salut,
1. In asociatiile de proprietari hotararile sunt luate de majoritate; daca majoritatea vrea sa dezafecteze un calorifer din zona comuna asa va fi;
Legea 230/2007 permite ca membrii asociatiei sa-siexprime vonita si pe baza de vont nominal, vot in urma caruia Comitetul executiv trebuie sa aduca la indeoplinire vointa majoritatii;

Legea 230/2007: Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;
e) în cazul unui vot paritar, votul preşedintelui asociaţiei de proprietari este decisiv.
(2) Hotărârile adunărilor generale vor fi luate cu votul majorităţii membrilor asociaţiei de proprietari prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociaţiei de proprietari pot fi prevăzute şi alte condiţii, dar nu mai puţin de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată.
(3) În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociaţiei de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe bază de tabel nominal.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Mesajde niros31 » 19 Feb 2011 19:09

Multumesc pt raspuns.
Am si formulat o cerere, in numele tuturor celor care si-au exprimat acordul, catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari din care facem parte.
Si-au exprimat optiunea de a nu utiliza agentul termic si implicit de a nu plati caldura contorizata pentru caloriferul din uscatoria blocului,proprietarii a mai mult de jumatate plus unul din numarul total al apartamentelor. Urmare a acestor optiuni hotarirea care rezulta si pe care am propus-o spre validare printr-o decizie comitatului executiv al asociatiei de proprietari este :" “ Persoanele care au refuzat sa-si exprime in scris optiunea de a nu utiliza si implicit de a nu plati contravaloarea caldurii contorizata pentru caloriferul din uscatoria de la etajul 4, de pe scara ..., din blocul ..., cartier ...., vor suporta in cota-parte indiviza, contravaloarea caldurii contorizate pentru acest calorifer, incepind cu data de 01.02.2011, conform Art. 48, alin. 1), din Legea 230/2007, pina la oprirea circulatiei agentului termic prin acest calorifer.”
Intrebare
Care va fi urmatorul pas al nostru daca Comitetul executiv nu va da curs hotaririi noastre ?
Va multumesc pentru ajutor !
niros31
 
Mesaje: 3
Membru din: 19 Feb 2011 03:49

Re: Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Mesajde traianc » 19 Feb 2011 22:17

Salut,
Comitetul executiv nu are decat sa se supuna vointei majoritatii, altfel poate fi demis de aceasta majoritate.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Cheltuieli cu incalzirea aferente spatiilor comune

Mesajde niros31 » 20 Feb 2011 12:33

Salut !
Dar nu reprezentam majoritatea membrilor asociatiei ci majoritatea membrilor unei scari, ce reprezinta cam 10% din totalul membrilor asociatiei. Si in plus nu demiterea comitetului executiv este tinta.
niros31
 
Mesaje: 3
Membru din: 19 Feb 2011 03:49


Înapoi la Cheltuielile pe suprafata

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron