Scoatere de la intretinere!!!

Afla tot ce vrei sa stii despre Lista de Plata la Intretinere

Moderatori: Daniel, catalin, traianc

Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde artemisdia » 12 Oct 2011 08:38

Buna ziua,

M-am inscris pe acest forum in speranta ca voi primi un raspuns prompt si o baza legala care imi va fi de ajutor.

Va rog sa imi spuneti daca e legal ca o asociatie de bloc de la o scara din Bucuresti sector 5 are dreptul sa ia hotararea (nu se stie cand si cum pentru ca nu mi s-a aratat un proces verbal) ca numai daca un locatar lipseste 30 de zile (toata luna) de la domiciliu sa poata fi scos de la intretinere. Eu stiam ca trebuie sa lipseasca minim 15 zile ( asa cum scrie in legea 230/2007, art.17, litera r).
Lunile trecute cand am facut cere pt scoatere de la intretinere a soacrei mele care a stat pe la tara luna de luna cate 2-3 saptamani pe luna mi s-au acceptat cererile , nu mi-a spus nimeni ca trebuie sa lipseasca 30 de zile si acum dintr-o data presedintele imi spune acest lucru in conditiile in care o sedinta de scara nu s-a mai facut de ani de zile!

La scara noastra este interfon de cca 3 ani si de atunci incoace locatarii trebuie sa plateasca 62 de lei lunar ( pe scara) service interfon. E normal asa ceva? Pai la ce pret ajunge acest interfon???? Oricum nimeni nu a vazut vreodata facand service la interfon, adica verificandu-l!

La intrarea din spate usa nu este functionala, fiind inchisa cu un lacat de la care au cheie doar administratorul, femeia de servici si presedintele. Sotul meu zice ca va face reclamatie la pompieri pentru ca e obligatoriu ca aceasta usa din spate sa poata fi folosita de catre toti locatarii. Cum ar trebui sa procedam pentru ca desi i-am spus de multe ori administratorului sa faca sedinta sau sa faca usa din spate sau sa mai faca una alta pe scara nu se face absolut nimic, dar la intretinere se adauga tot felul de lucruri inutile pe care noi locatarii le platim....

Astept un raspuns cat mai curand daca este posibil si desigur o baza legala daca exista alta decat legea 230/2007 referitor la scoaterea de la intretinere si eventual un sfat cum ar trebui sa procedez...

Multumesc anticipat.

Artemisdia
artemisdia
 
Mesaje: 2
Membru din: 12 Oct 2011 07:55

Scoatere de la intretinere!!!

Sponsor

Sponsor
 

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde traianc » 12 Oct 2011 13:15

Salut,
1. Baza legala este asigurata de L.230/2007 si Hg.1588/2007;
2. Pentru a decide eventuale schimbari in activitatea asociatiei este necesara o adunare generala, pe care o pot convoca proprietarii, membrii ai asociatiei, daca reprezinta 20% din nr. total.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde artemisdia » 12 Oct 2011 14:48

Multumesc frumos pentru raspuns prompt!

Inteleg ca este posibil daca s-a facut acea adunare generala candva sa se fi decis ca scoaterea de la intretinere sa se faca daca locatarul lipseste 30 de zile, nu 15.
Ar trebui sa imi arate procesul verbal cu semnaturile aferente celor 20% de membrii ai asociatiei? Sau ce acte trebuie sa imi arate ca sa dovedeasca luarea acestei hotarari?
Multumesc.
artemisdia
 
Mesaje: 2
Membru din: 12 Oct 2011 07:55

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde traianc » 15 Oct 2011 05:23

Salut,
Singura prevedere este cea din lege, care insa poate fi amendata de o adunare generala; cereti baza legala si statutara de la presedinele asociatiei.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde dennic » 18 Oct 2011 18:56

sunt intresat daca este vorba de 15 zile consecutive ? Sau pot fi luate in calcul si cele neconsecutive, ( locatarul pleca 2-3 zile mai sta o zi- doua , iar mai pleaca 2-3 zile ). Locatarul poate fi scutit de la plata cotelor de intretinere in cazul acesta ? Sau daca legea nu specifica clar" 15 zile consecutive", se pot insuma intr-o luna zilele cat a lipsit si daca sunt 15 chiar daca nu sunt consecutive locatarul poate fi scutit in acea luna de la plata ? In cazul acesta toti cei care au delegatii de cate 3 zile pe saptamana nu ar mai trebui sa plateasca intretinere deloc :lol: :twisted:
dennic
 
Mesaje: 2
Membru din: 18 Oct 2011 18:55

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde traianc » 19 Oct 2011 16:05

Salut,
1. Spiritul legii este de zile consecutive (adica concediu sau deplasari de lunga durata);
2. De asemenea este clar ca nu se poate face "pontaj" de prezenta la domiciliu;
3. Parerea mea este sa fim rezonabili; a cauta prin detalii inseamna pana la urma ca toata lumea sa nu fie acasa si deci sa fure fiecare cateva zile de plata intretinerii.
Traian
traianc
 
Mesaje: 683
Membru din: 05 Mar 2009 19:06

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde paulica » 05 Mai 2012 22:42

buna,
...cat poate fi de normal ca cineva care vine 4-5 ore pe saptamana,dupa masa,fara sambata si duminica,...sa poata fi trecut la intretinere?...este si vorba de un copil de 13 ani,care probabil n-are nici o relevanta,dar este legal asa ceva?
paulica
 
Mesaje: 1
Membru din: 05 Mai 2012 22:30

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde dennic » 07 Mai 2012 10:36

Nu este legal ! daca copilul vine in vizita ( banuiec ca il ia de scola ) nu trebuie trecut la intretinere. Acest lucru nu are cum sa ii afecteze pe restul vecinilor . Chiar daca sa spunem ca acest copil consuma apa , acum 99 % din blocuri sunt contorizate individual cu apometre. Acesta ar trebui sa fie un argument in favoarea dvs.
dennic
 
Mesaje: 2
Membru din: 18 Oct 2011 18:55

Re: Scoatere de la intretinere!!!

Mesajde allexa » 12 Iul 2012 08:47

Buna ziua,

Ma confrunt si eu cu o problema legata de nr de persoane bagate la intretinere si sper ca pot obtine aici un raspuns care sa ma ajute.

In luna mai 2012 s-a mutat in apartament fratele meu - a facut cerere la administratie pt o persoana - inainte stateau 2 persoane. Acum in iulie s-a afisat intretinerea pe luna mai cu 2 persoane. Cand am fost la administratie sa intreb de ce sunt 2 persoane, doamna presedinta de bloc a spus ca am renovat apartamentul si stie ea ca am stat foarte multi acolo. I-am explicat situatia, si stie foarte bine adevarul dar face inadins pt ca are ceva personal cu familia noastra. Administratora a spus ca nu are ea nicio decizie, e doar un executant, practic deciziile le ia doamna presedinta. Intrebarea mea este ce pot sa fac in situatia de fata pt ca nu mi se pare corect si nici legal, mi se pare un abuz de functie, a luat decizia singura pt ca asa a vrut. Ne mai acuza ca venim si spalam covoare si hainele si ca dormim pe jos ca sa facem economie in conditiile in care stie ca mai avem 2 case cu toate conditiile. Aberatiile pot continua, intrebarea ar fi daca din punct de vedere legal se poate face ceva?

Multumesc!
allexa
 
Mesaje: 1
Membru din: 12 Iul 2012 08:40


Înapoi la Intretinerea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron